30 големи строежа вдигат шум по морето

monitor.bg сряда, 17-05-2017 - 18:20


presentation photo

До Равда копаят основи за хотел и ваканционен комплекс

Продължава работата на около 30 строежа на големи хотели и ваканционни комплекси вървят в курортите на българското Черноморие. Това сочат данни на Националния регистър за ново строителство и реконструкции в България, предоставени на „Монитор". По Южното Черноморие обектите са 21, а по северното - десетина.

Петър Каменов от регистъра обясни, че в Кранево се завършва голям хотелски комплекс. „Там все още има много работа и не се знае кога ще бъдат готови", поясни той и добави, че подобен обект също се довършва в момента и в курорта „Албена", но изпълнението му също се е е забавило, а трябвало е вече да са го отворили.

„Във Варна

 

до кв. „Аспарухово" се довършва голям ваканционен комплекс

 

с жилища", продължи с описанието си Каменов. „На север от морската столица има още 3 подобни проекта. На „Слънчев ден" се вдигат 2 големи хотелски сгради и атракционен комплекс. В курорта „Чайка" се довършва хотел. В „Златни пясъци" само се достроява един от големите комплекси, като остават малки довършителни работи по него. Вероятно ще успеят да приключат скоро", продължи с описанието си Каменов. По думите му от Варна до Бяла няма големи строежи.

„В Обзор, в област Бургас, миналата година започна изграждането на голям ваканционно-хотелски комплекс и там са далеч от завършване. Продължават тежки строителни работи. Проектът, който се реализира, е с 4 големи сгради. Отделно се строят и 2 по-малки. На Свети Влас, за разлика от предишни години се довършват само 2 големи комплекса, а също и един по-малък, който обаче още е на груб строеж. На втория явно работата ще спре през лятото, защото видях, че работниците си заминават и ще се довършва от октомври нататък. Довършва се и реконструкцията на един хотел, но за да стане това ще трябва поне седмица активна денонощна работа. На „Елените" се изпълняват

 

4 големи проекта общо с 6 сгради.

 

Единият е с 2 големи сгради, като вече вървят довършителни работи, както и на още един хотел. Строи се и един комплекс състоящ се от 2 сгради", добави Каменов.

Според описанието му в най-голямото ни летовище на морето „Слънчев бряг" никога строителството не е било толкова слабо. Буквално сякаш е замръзнало. Довършват се само 4 от блоковете на ваканционен комплекс, който е започнат много отдавна. На друг голям подобен проект в процес на завършване са 3 блока.

„В Несебър общината като инвеститор ударно завършва културния си комплекс в центъра на новата част на града", информира още Каменов. В друг квартал на тази част на града се строи ваканционен комплекс, но там работата почти е спряла, като тежката строителна техника вече е изтеглена. В Равда наскоро е започнало строителството на голям комплекс, който ще има и хотелска част и друга с ваканционни апартаменти. В момента

активно се копаят основите на сградите.

РЗП-то му ще е 30-40 хил. квадрата.

ВАСИЛ НАНЧЕВ