Досие за Доставчик
Рока България АД


За фирмата


Описание

Почти сто години история, за да се превърнем в световна компания еталон  

Roca започва своята дейност през 1917 г. като компания, която произвежда чугунени радиатори за отопление в завода си в Гава, близо до Барселона. След тези първи стъпки, фирмата разширява портфолиото си с производството на бойлери. През 1929 г., Roca влиза в банята, като започва производството на вани. Винаги внимателно следяща промените, свързани с културата на водата – основният природен ресурс, с който работи Roca, през 1936 г. компанията приема предизвикателството да произвежда обзавеждане за баня от санитарен порцелан. След това, през 1954 г., Roca стартира производството на месингови продукти. През 90-те години Групата предприе първата стъпка на международната си експанзия, главно чрез създаване на търговски клонове и подписване на споразумения с водещи местни марки. Освен в Португалия и Франция, Roca започва да установява присъствие и в Обединеното кралство, Германия, Италия, Русия, Мароко, Аржентина, Бразилия и Китай. Основен момент в интернационализацията е 1999 г., с придобиването на швейцарската компания Keramik Holding Laufen, тогава на четвърто място сред световните производители в бранша. Придобиването на Laufen позволява на групата да укрепи позициите си на стратегически пазари, където марката е имала по-малко присъствие, като Източна Европа, Бразилия и САЩ. През 2005 г. Roca обявява амбициозен стратегически план, фокусиран върху пространството в банята, и през 2006 година се превръща в световен лидер в сектора. Днес търговската мрежа на Roca се простира в 170 държави и се снабдява от нейните 78 производствени предприятия и повече от 22 000 служители в цял свят. Рока България Основана през 1999 г., Рока България е базирана в гр.Каспичан където има свой екип, производствена и складова база. Компанията навлиза на българския пазар през 1999 г. с придобиването на швейцарската група за производство на санитарен порцелан Laufen, която е собственик на завод "Фаянс" в гр.Каспичан. Днес Roca е най-големият испански индустриален инвеститор в България. Рока България АД предлага на българския пазар три забележителни марки: Roca, Laufen и Fayans.


Дейности
Адрес на управление
Адрес София, 1301, ул. Пиротска 5
Лице за контакт Маркетинг
Телефон +359 2 9305910
Факс +359 2 9305919
Email office.sofia@bg.roca.net
Уебсайт www.bg.roca.com
Специализация (обекти ново строителство и реконструкции) за периода 01/1970 - 03/2024

На база инвестиционно портфолио

Обща инвестиция в РЗП

Географско разпределение на инвестициите по обеми (РЗП)

Ако Вашата компания не е представена, по начин по който Вие бихте искали или липсва конкретна информация - можете да я добавите или промените като се регистрирате за фирмен профил.


НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ И СЕ РЕГИСТРИРАЙТЕ ЗА ВАШ ФИРМЕН ПРОФИЛ

Пълен профил на компанията

Вижте пълния професионален профил на Рока България АД с информация за обекти по РЗП, географски разпределение на дейностите, типове обекти и друга детайлна бизнес информация за Рока България АД, която не можете да намерите никъде другаде.


Вижте как изглежда примерен фирмен профил


Научете повече за достъпa до BCC



Референтни обекти



Указател на Доставчиците в България по азбучен ред