BCC събития


Годишна среща ' 2016
на Националния Регистър за Ново Строителство и Реконструкции

20 aприл 2016

За събитието

Националния Регистър за Ново Строителство и Реконструкции, ежегодно организира, специално ексклузивно събитие за топ строителни предприемачи, инвеститори, архитекти, големи търговци и финансови институции. Всяка година обявяваме прогнозите си за пазара, класацията си "М2" и провеждаме дискусионен панел с експертите от най-големите участници на пазара.

На 20 април 2016 в София Тех Парк, сграда Иновейшън Форум се проведе Годишната Среща за топ строителни предприемачи, инвеститори, архитекти, големи търговци и финансови институции, поканени от Националния Регистър за Ново Строителство и Реконструкции в България.

Специални благодарности на нашите партньори сред които са:

Основни акценти


Представени бяха доклади за актуалното състояние на пазара за цялата страна

За трета поредна година има ръст на строителството в България. Като през изминалата 2015 г. Националният Регистър за Ново Строителство и Реконструкции - www.bcc.bg отчете увеличение на обемите на стартирало строителството в страната. Регистриран е 16,41% по-голям обем стартирало строителство, спрямо предходната година. Общо за изминалата година са стартирали 3 329 277 кв. м. разгъната застроена площ, което е увеличение с 469 308 кв. м.

Проведе се и панелна дискусия за състоянието на пазара, перспективи и възможности пред индустрията и очаквания, на която участваха г-н Николай Бъчваров – Баумит България, г-н Христо Илиев – Ей Джи Кепитъл, г-н Деян Господинов – Господинови Строймаркет, г-н Красимир Шалев – Бигла III, г-н Цанко Миланов – Винербергер, г-н Михаил Чобанов - Чобанов и Стоянов ООД и арх. Ангел Захариев – А и А Архитекти.

Участниците изразиха умерен оптимизъм за развитието на пазара, като се обединиха около тезата, че строителството през 2016 ще продължи да бележи положителен ръст от 15-25% Основен фактор е наличието на дефицит при качествено ново строителство, което мотивира инвестиционните компании да стартират нови жилищни проекти, като тяхната мащабност се увеличава и на пазара излизат все повече обекти с над 10 000 кв. м разгъната застроена площ.

Също така, все повече се набляга на качественото изпълнение на проектите, като според участниците, кризата от 2008 година, образова значително, както инвеститорите, така и купувачите на имоти, че успехът на един проект, не е само локация, а зависи и от факторите – добър проект и качествено изпълнение.

Според представителите на бранша, обаче вероятността 2018 г отново да има корекция към намаление на общото сградно строителство, става все по-вероятна. Сроковете за реализацията на един проект са сравнително константа величина и е много трудно за инвеститорите да реагират при нов срив на пазара.

Всички се обединиха около тезата, че основният показател за развитието на икономиката е продължаващият ръст при строителството на нови производствени сгради.

Отчитат се положителните тенденции, при развитието на проектите за саниране и енергийна ефективност, като участниците, смятат че реалното им изпълнение, ще доведе до осезаем ръст на строителната продукция.

Партньори

Платинени партньори

Банка ДСК ЕАДБаумит България ЕООД


Златни партньори


Господинови Строймаркет ООД


Сребърни партньори


Алу Кьониг Щал ЕООДЕтем България ЕАД


Галерия

Видео